Dejavnost doma

Osnovna dejavnost Doma je izvajanje storitev institucionalnega varstva, ki obsegajo vse oblike pomoči, s katerimi se upravičencem nadomeščajo ali dopolnjujejo funkcije domačega okolja in lastne družine, zlasti bivanje, organizirana prehrana, varstvo ter zdravstvena nega in oskrba.

Službe doma

Posebnosti in značilnosti

Stanovalcem zagotavljamo različne oblike udejstvovanja in jim omogočamo čim višjo stopnjo samostojnosti v okviru delovne terapije, fizioterapije in drugih družabnih in kulturnih aktivnosti. Stanovalci imajo možnost izposoje knjig v knjižnici. Vključijo se lahko v različne skupine starih za samopomoč. V manjših skupinah se ljudje zbližajo med seboj in vzpostavljajo pozitivne stike v obstoječem socialnem okolju. V Dom prihajajo prostovoljci, ki jim polepšajo dan z urico individualnega druženja ali pri skupinskih srečanjih.

Redno mesečno potekajo sestanki stanovalcev in osebja po nadstropjih, hkrati pa tudi sestanki zbora stanovalcev, kjer izpostavljamo perečo problematiko in iščemo ustrezne rešitve. Na teh sestankih se predstavljajo posamezne službe novim stanovalcev, hkrati pa seznanjamo stanovalce z novostmi (nov hišni red, ceniki...).

Pripravljamo tudi individualne načrte za vsakega novega stanovalca, s čimer skušamo starejšega človeka čimbolj animirati in vključiti v dogajanje v domu. Individualne načrte pripravljamo s timskim delom, da čim obširneje zajamemo celotno življenjsko problematiko.


Za ogled urnika kliknite tukaj.


Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »