Energetska sanacija Doma

V Domu starejših občanov Ljubljana – Šiška smo z energetsko sanacijo doma pričeli julija 2012.
V sklopu sanacije smo obnovili ravno streho  s 30 cm slojem izolacije, izvedli 20 cm sloj fasade s kameno volno, vgradili vsa nova okna s troslojno zasteklitvijo in sedem komornimi profili ter jih zasenčili s kovinskimi žaluzijami. Namestili smo sončne  kolektorje za pripravo sanitarne vode, prenovili celotno toplotno postajo, zamenjali vse regulacijske ventile na radiatorjih, uredili prezračevanje jedilnice z rekuperacijo prav tako pralnice, kjer pa smo vgradili še toplotno črpalko. Celotna investicija je stala 2.200.000 evrov.

Operacijo je delno financirala Evropska unija iz Kohezijskega sklada in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Operacija se je izvajala v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, 6. razvojne prioritete »Trajnostna raba energije«, 1. prednostne usmeritve »Energetska sanacija in trajnostna gradnja stavb«.

S tem bomo privarčevali na porabi energije in izboljšali kakovost bivanja v našem domu.
   
Več slik o energetski sanaciji Doma

Energetska sanacija doma zaključena

DSO Šiška v novi preobleki

Slovesnost ob zaključku projekta energetske sanacije doma

Galerija slik Doma

Knjižica: Energetska sanacija DSO Šiška in navodila za varčno rabo

Energetska sanacija: predstavitev in pomen, 24.11.2014 in 1.12.2014

Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »