Zdravstveno negovalna služba

Zdravstveno negovalno službo sestavlja tim, v katerem sodelujejo strežnica v zdravstveni negi, bolničarji, zdravstveni tehniki, diplomirane medicinske sestre, fizioterapevtki in delovna terapevtka.

Skupaj se trudimo reševati celovito problematiko naših stanovalcev, trudimo se jim zagotavljati ustrezno oskrbo in strokovno zdravstveno nego v okviru svojih kompetenc. Pri svojem delu smo usmerjeni k potrebam, sposobnostim in željam stanovalcev, zato jim pomagamo pri opravljanju tistih aktivnosti, ki jih sami ne zmorejo ali ne znajo, ob tem pa jih spodbujamo, da čim dlje ohranjajo samostojnost in vzdržujejo socialne stike.

Zdravstveno nego izvajamo skladno z merili za razvrščanje stanovalcev glede potreb po zdravstveni negi, ki jih določa Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Načrt storitev zdravstvene nege in rehabilitacije izhaja iz zdravstvenega stanja stanovalca, kar je razvidno iz zdravstvene dokumentacije. Na podlagi ugotovljenih potreb po storitvah zdravstvene nege in rehabilitacije, ki izhajajo iz zdravstvenega stanja in Nabora storitev zdravstvene nege in rehabilitacije, se določi kategorija zahtevnosti zdravstvene nege za razvrščanje stanovalca. Kategorizacija se spreminja glede na aktualne zahteve, ki izhajajo iz zdravstvenega stanja uporabnika in glede na načrt storitev zdravstvene nege in rehabilitacije, ki bodo sledile ugotovljenim potrebam.

Zdravstveno negovalne storitve izvajamo 24 ur na dan in vse dni v letu, našim stanovalcem pa se trudimo nuditi celostno in individualno obravnavo, za kar skrbi celoten tim zdravstveno negovalne službe in oskrbe.

Za spremljanje zdravstvenega  stanja naših stanovalcev poleg zdravstveno negovalnega osebja skrbi zdravnik splošne medicine, ki ga stanovalci lahko obiščejo v domski ambulanti vsak dan  od ponedeljka do petka, v kolikor pa tega ne zmorejo, jih zdravnik obišče v njihovih sobah. V času odsotnosti zdravnika se po potrebi posvetujemo s službo splošne nujne medicinske pomoči. Enkrat tedensko je v domu prisoten tudi specialist psihiater, ki stanovalce obišče glede na njihove potrebe.

Zavedamo se, da so najpomembnejše osebe naših stanovalcev njihovi svojci, zato smo jim na voljo za vse predloge, želje in vprašanja, saj tako za vsakega našega stanovalca lažje poiščemo njegovim potrebam prilagojene  storitve.

 
Omogočite piškotke in izboljšajte delovanje strani (dovolite anonimno beleženje statistike obiska, facebook gumbe za všečkanje, …).
Ali se strinjate z njihovo uporabo? Več informacij »